Известие

Collapse
No announcement yet.

2.0TS - обороти при 100 км/ч

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    браво на колегата Доко за обяснението,а за тези дето си мислят че гумата има значение за отчитането на уредите мога да кажа: ами вдигнете си колата на крик и си махнете гумите и вижте че пак като стигне 3000об/мин ще си показва около 100км/ч
    Очевидно всички говорим едно и също. Мисълта ми беше, че да, скоростомера пак ще показва 100 км/ч при 3000 оборота (ако приемем, че черпи данни от вала), но реалната скорост при различни гуми вече няма да е 100 км/ч. От тук следва, че размера на гумите влияе пряко на скоростта на колата и съответно косвено на скоростомера, защото той просто вече няма да е верен. Написал съм съвсем ясно в по-горния си пост, че показанията на скоростомера при различни от фарбричните гуми ще се различават от действителността. Така или иначе този въпрос тотално се изтърка. Вече се написаха 20 едни и същи мнения с различни думи.

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
      Ето пак снимки- малко размазани, но какво да правя- треперят ми ръцете
      Да. Тук ясно се вижда - 3000об. при 110км. Значи на 164-ката повече се разтварва мотора отколкото при 166-цата,което за мен е плюс...
      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение
        Лично на мойта при 100 на пета съм с точно 2900 оборота, доколкото виждах една друга, която беше на 3200 и ми стана интересно как се получава тая разлика???
        размера на гумите и джантите имат значение...ако си със стандартните 185/65/15 си на 2900,ако промениш височината или ширината променяш и оборотите
        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Вчера специално глезах, ето Ви резултатите:

При 100км/ч -2800 (на 3 малка чертичка)
          При 108~109км/ч-3000

Гуми 215/45 17"
          sigpic
          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
          0889 636 093

Comment

Аз също днес я пробвах моята - 100km/h - 2800 об/мин и ~110km/h. - 3000 об/мин ; гуми 195/60/15'

Колега хайде стига сте коментирали този размер на гумите. Мисля колегата Доко го е обяснил много добре, че няма такъв "филм". Нарочно съм пуснал и моя размер, за да се убедят колегите "на практика" (защото на теория е пределно ясен този казус), че няма разлика спрямо гуми и джанти с друг размер - колегата raiders има същия резултат, ама гумите и джантите са му различни
            Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 23:06.
            Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
            Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
              Аз също днес я пробвах моята - 100km/h - 2800об.
              С какъв размер гуми си ?

Comment

В по-горния си пост го допълних с размера
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Нормалните отклонения според размера гуми/джанти са в порядъка на 10% в + или -
                  Вдигнеш ли цолажа от 15 на 16 намаляваш височината с единица респективно и на 17' сваляш височината на гумите с още една единица , така че външната обиколка на гумата остава почти непроменена , с широчината заигравката е същата .
                  Last edited by Sunny; d.m.y г., 00:01.
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Колега, гумата или по точно диаметърът й няма никакво значение за отчитаната скорост на скоростомера. Да, на действителната скорост това оказва влияние и ако ти мерят скоростта с радар ще даде отклонение. Но в случая един колега много точно го каза - и да й махнеш гумите и да върти на празно пак при същите оборота, скоростомера ще ти показва същите километри които показва при движение. Скороста, която се измерва както каза един друг колега е ъглова. Тоест в израза й никъде не фигурира диаметър или нещо подобно и тя не зависи от геометрични размери. Радиус фигурира при линейната скорост (ъглова скорост умножена по радиусa на колелото). Всъщност тя ни интересува и нея трябва да отчита скоростомера. Да де, ама няма как скоростомера да "знае" какъв е радиуса на гумите (все пак няма под ръка дърводелски метър та да ги премери ), които са сложени. Именно поради тази причина производителя залага константна стойност, която е пропорционална на радиуса на гумите по каталог, с която умножава имерената ъглова скорост. Ето точно това е и причина за конфузната ситуация, защото коефициента е константен, а скоростемера си отчита една и съща скорост (ъглова) с различен размер на гумите, докато реалната скорост (ако бъде измерена с някаква апаратура) ще бъде различна.
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Да, размера няма значение. Значи разбрах че и на 156 скоростната кутия разтоварва повече двигателя отколкото на 166. Разбрах че при 3000об. , 156-цата е на 110 км... Жалко че при 166-цата не е така, защото тя не е кои знае колко по-тежка...Но караи. Факт. Не че и така е лошо, но все пак....
                      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                        Да, размера няма значение. Значи разбрах че и на 156 скоростната кутия разтоварва повече двигателя отколкото на 166. Разбрах че при 3000об. , 156-цата е на 110 км... Жалко че при 166-цата не е така, защото тя не е кои знае колко по-тежка...Но караи. Факт. Не че и така е лошо, но все пак....
                        Търси си шестстепенна и ще видиш за какво става въпрос.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Ами с моя стария двигател 110 км/ч 3100 РПМ
                          мисля че на всички Алфи са им късички скоростите.
                          Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщение
                            Ами с моя стария двигател 110 км/ч 3100 РПМ
                            мисля че на всички Алфи са им късички скоростите.
                            Само на бензиновите
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                              Само на бензиновите
                              Няма как при дизела да са къси, прекъсвача е доста преди 7200 оборота.........

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                                размера на гумите и джантите имат значение...ако си със стандартните 185/65/15 си на 2900,ако промениш височината или ширината променяш и оборотите
                                Гумите ми са 205/60/15 и вчера като ходих на срещата на Невски си направих експеримент и резултата с 200 на пета съм със 5800оборота, а при 100 колкото и пъти да пробвам все си е 2900об., не ще да смени бе все толко показва!!!

Comment

Working...
                                X