Първоначално публикувано от mirchozo
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
2.0TS - обороти при 100 км/ч
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеЕто пак снимки- малко размазани, но какво да правя- треперят ми ръцетеsigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
-
Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщениеЛично на мойта при 100 на пета съм с точно 2900 оборота, доколкото виждах една друга, която беше на 3200 и ми стана интересно как се получава тая разлика???Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Аз също днес я пробвах моята - 100km/h - 2800 об/мин и ~110km/h. - 3000 об/мин ; гуми 195/60/15'
Колега хайде стига сте коментирали този размер на гумите. Мисля колегата Доко го е обяснил много добре, че няма такъв "филм". Нарочно съм пуснал и моя размер, за да се убедят колегите "на практика" (защото на теория е пределно ясен този казус), че няма разлика спрямо гуми и джанти с друг размер - колегата raiders има същия резултат, ама гумите и джантите са му различниLast edited by AlfaMan; d.m.y г., 23:06.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщениеАз също днес я пробвах моята - 100km/h - 2800об.
Comment
-
Нормалните отклонения според размера гуми/джанти са в порядъка на 10% в + или -
Вдигнеш ли цолажа от 15 на 16 намаляваш височината с единица респективно и на 17' сваляш височината на гумите с още една единица , така че външната обиколка на гумата остава почти непроменена , с широчината заигравката е същата .Last edited by Sunny; d.m.y г., 00:01.Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Колега, гумата или по точно диаметърът й няма никакво значение за отчитаната скорост на скоростомера. Да, на действителната скорост това оказва влияние и ако ти мерят скоростта с радар ще даде отклонение. Но в случая един колега много точно го каза - и да й махнеш гумите и да върти на празно пак при същите оборота, скоростомера ще ти показва същите километри които показва при движение. Скороста, която се измерва както каза един друг колега е ъглова. Тоест в израза й никъде не фигурира диаметър или нещо подобно и тя не зависи от геометрични размери. Радиус фигурира при линейната скорост (ъглова скорост умножена по радиусa на колелото). Всъщност тя ни интересува и нея трябва да отчита скоростомера. Да де, ама няма как скоростомера да "знае" какъв е радиуса на гумите (все пак няма под ръка дърводелски метър та да ги премери), които са сложени. Именно поради тази причина производителя залага константна стойност, която е пропорционална на радиуса на гумите по каталог, с която умножава имерената ъглова скорост. Ето точно това е и причина за конфузната ситуация, защото коефициента е константен, а скоростемера си отчита една и съща скорост (ъглова) с различен размер на гумите, докато реалната скорост (ако бъде измерена с някаква апаратура) ще бъде различна.
Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Да, размера няма значение. Значи разбрах че и на 156 скоростната кутия разтоварва повече двигателя отколкото на 166. Разбрах че при 3000об. , 156-цата е на 110 км... Жалко че при 166-цата не е така, защото тя не е кои знае колко по-тежка...Но караи. Факт. Не че и така е лошо, но все пак....sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
-
Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщениеДа, размера няма значение. Значи разбрах че и на 156 скоростната кутия разтоварва повече двигателя отколкото на 166. Разбрах че при 3000об. , 156-цата е на 110 км... Жалко че при 166-цата не е така, защото тя не е кои знае колко по-тежка...Но караи. Факт. Не че и така е лошо, но все пак....Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщениеАми с моя стария двигател 110 км/ч 3100 РПМ
мисля че на всички Алфи са им късички скоростите.
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеСамо на бензиновите
Comment
-
Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщениеразмера на гумите и джантите имат значение...ако си със стандартните 185/65/15 си на 2900,ако промениш височината или ширината променяш и оборотите, не ще да смени бе
все толко показва!!!
Comment
Comment